Történetünk

Az 1950-es évek elején megalakult Csurgói Csokonai Sportkör, melynek későbbi jogutódja a Csurgói Spartacus Dózsa Sportegyesület lett. Az egyesület a későbbiekben több szakosztályt is működtetett.

régi idők focijaA labdarugó szakosztály működésének kezdete az 1950-es évekre tehető. A megyei bajnokságban fokozatosan fejlődött a szakosztály, ám a nemzeti bajnokságba (NB) való bekerülésre sokat kellett várni. Az 1960-as ével második felére jól összeérett a csapat, de nem sikerült a felkerülés. 1983-84-es bajnoki évadba felkerült a csapat, de egy év elteltével sajnos ismét egy osztállyal történő visszalépés következett. 1985-86-os bajnokságtól kezdődően ismét tudatos csapatépítés következett, és az 1986-87-es csapat a Megyei I osztály bajnoka lett. Ekkor érte el a csapat a legnagyobb sikerét, 1987 júniusában a Szabad Föld Kupa döntőjében Székesfehérváron kupagyőztes lett. Az eredmény értelmében a helyi csapat nemzetközi mérkőzésen is megmérethette magát. Az NB III-as labdarúgócsapat kitűnő szereplésével az évad végére 2. helyezést ért el, amely az NB II-es feljutást jelentette.1988 foci Az 1988-89-es bajnokságban olyan neves csapatokkal mérkőzhetek, mint a Kaposvári Rákóczi, BVSC, Csepel, NK. Olajbányász. Az NB II szereplésben később külső okok miatt szétesett a csapat, amely a kieséshez vezetett. Ezután a szakosztály már vagy az NB III osztályban vagy a Megyei I osztályban szerepelt.

images (1)

A városi labdarúgást jelenleg a Csurgói Torna Klub egyesület működteti. Az egyesületnek 121 tagja van. Az egyesület a következő csapatok versenyeztetéséről gondoskodik:

-A Megyei I osztályban szereplő Csurgói Torna Klub, amely a város labdarúgását képviseli a hazai bajnokságban.

-A versenycsapat játékos utánpótlását biztosító Csurgói Ifjúsági csapat, aki a Megyei I. osztályban szerepel ifjúsági korosztályban.

-A szintén utánpótlás nevelés biztosítását szolgáló Serdülő (15-16 éves) korosztályos csapat.

-A 13 éves korosztály (U13), már a fiatalkorú, labdarúgást kedvelők számára biztosít lehetőséget.

Az óvodások, a 7 éves korosztály U7, a 9 éves korosztály U9, és a 11 éves korosztály U11 csoportok a gyermekek számára teszik lehetővé a labdarúgás megkedvelését, az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás és a tehetséggondozás lehetőségét. E korosztályok működtetése, és helyi gyermekekkel történő folyamatos feltöltése a helyi Diáksport Egyesületekkel (DSE) kötött együttműködési megállapodással történik. E korosztályok működtetéséhez a SPORT 21 program keretében a Magyar Labdarugó Szövetség-NUSI és Utánpótlás Intézet (UPI) járul hozzá. A kezdők csoportját a 2008-ban megalakult Gyermek Labdarúgó Szövetség működteti. Ezen utánpótlás-nevelés biztosítására létrejött szervezetek teszik lehetővé a gyermekek számára a rendszeres sportolás és labdarúgás megkedveltetését és a tehetségek kiválasztását. (Csurgói TK, Bene Ferenc Akadémia)

A Csurgói Torna Klub a helyi sportpályán készül fel mérkőzéseire. A pálya a csapat osztályszerepléséhez adott és jó. A kiszolgálóhelyiségek (öltöző, tisztálkodó) rendelkezésre állnak felújítás azonban szükséges. (lelátó, öltöző vizesblokkja)CSTK

A városi sportpálya elsősorban a labdarúgás színtere. A pályát körülvevő salakos futópálya az atlétika sportot űzők számára is lehetőséget teremt. A labdarugó pályához egy komplett kiszolgáló helyiség tartozik. (öltözők vizesblokkok, raktárok) A pálya nyugati oldalán lelátó, déli oldalán edzőpálya fekszik. A lelátó körülbelül 100-150 fő befogadására alkalmas. A létesítmény karbantartását az önkormányzat végzi. Ápolt, füves talaja megfelel a labdarúgócsapat osztálykövetelményeinek. A kiszolgáló helyiségek és a lelátó  felújításra szorulnak

A klub munkáját 2 edző segíti. Az egyik edző a felnőtt és ifjúsági korosztályt, a mási edző pedig a serdülő és utánpótlás korosztályt készíti fel a szereplésre.

A Csurgói Torna Klub legfontosabb céljaként a felnőtt csapat Megyei I. osztály élmezőnyében (1-6 hely) történő szerepeltetését tűzte ki. További cél a város és térsége labdarúgást kedvelő fiatal lakosságának megszólítása. A klub az utánpótlását elsősorban e területről szeretné megvalósítani.

Reklámok
Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

%d blogger ezt kedveli: